Project omschrijving

Zoom, een Amerikaanse leverancier van videoconferentiediensten kent – mede dankzij de Coronacrisis – een sterke stijging in het aantal downloads. Gemiddeld worden de mobiele apps zo’n 240.000 keer per dag gedownload, tegenover pakweg 85.000 keer per dag in het verleden. Zo wordt de software ingezet door Amerikaanse scholen die nu gesloten werden op bevel van de Amerikaanse overheid. Het bedrijf bestaat reeds tien jaar en werd opgericht door de Chinese ingenieur Eric Yuan (Cisco Systems) en zijn videodochter WebEx. Yuan verliet Webex omdat er niet naar zijn voorstellen om het product te verbeteren, werd geluisterd. Op deze webpagina vind je een overzicht hoe je het meeste uit Zoom kan halen.

1. Effecient telewerken

Hieronder vind je telkens een aantal Engelstalige links die je helpen om efficiënt te telewerken met je team

STAY SECURE

2. Onderwijs

In de onderstaande blogposts lees je hoe leerkrachten en studenten succesvol virtuele klassen kunnen opzetten alsook deelnemen aan online klassen en Zoom kunnen gebruiken voor afstandsleren :

3. Virtuele evenementen hosten

Hieronder vind je enkele best practices rond virtuele evenementen:

Video

4. Telehealth

Lees via de links hieronder hoe dokters, specialisten en andere gezondheidsspecialisten Zoom gebruiken om een diagnose bij patiënten te stellen en vanop afstand te behandelen.