Project omschrijving

Kweetet is een veilige afgesloten internetomgeving.
We vinden het als educatieve uitgeverij heel belangrijk dat kinderen online oefenen en spelen op Kweetet zonder dat ouders zich zorgen hoeven te maken over onveilige inhoud, reclame…

Eenvoudig differentiëren

Als leerkracht zet je taken klaar op kindniveau. Je geeft taken aan klassen, groepjes of individuele leerlingen uit eender welk leerjaar. Selecteer zelf inoefening- en/of uitbreidingsoefeningen.

Ook zorgleerkrachten kunnen extra oefeningen geven met Kweetet. Door de uitgebreide differentiatiemogelijkheden wordt de zorgwerking optimaal ondersteund. Je kunt elke leerling afzonderlijk de taken geven die hij of zij nodig heeft.

Eindeloos oefenmateriaal

Op Kweetet zet je snel en eenvoudig oefeningen klaar, digitaal en op papier.

De trainer zorgt ervoor dat je leerlingen enkel oefenen. Ze maken hun oefeningen en huistaken, terwijl verdienen ze kwetons en spelen het spel een andere keer.

De trainer gebruik je vaak in hoekenwerk of contractwerk.

Het online oefenplatform Kweetet biedt nu ook de mogelijkheid om een taak op papier aan te maken. Met de Oefeningengenerator stel je zelf papieren taken samen. Op basis van de inhoud en de doelen selecteer je een aanbod op maat van één of meerdere leerlingen, om in te zetten na een toets of als extra inoefening.

Tijd besparen

Kweetet verbetert automatisch alle oefeningen of taken. Je krijgt meteen een mooi overzicht van alle scores en resultaten. Je ziet ook of een leerling de taak al afgewerkt heeft en hoeveel tijd hij of zij daarvoor nodig had.

Sluit aan bij de methodes

Alle oefeningen op Kweetet sluiten perfect aan bij de methodes van die Keure. Je kunt ook taken klaarzetten bij niet-die Keure methodes via een geavanceerde zoekfunctie. Er zijn duizenden oefeningen (uitbreiding + remediëring) beschikbaar.

Momenteel zijn er oefeningen voor

  • Taal
  • Wiskunde
  • Frans
  • WO
  • Verkeer

Jou Inhoud Komt Hier

Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat leren en oefenen in een gameomgeving een positieve invloed heeft op de motivatie en resultaten van leerlingen.

Om te spelen, hebben leerlingen kwetons nodig. De kweton is het virtuele betaalmiddel in Kweetet dat je verdient door oefeningen te maken. Met die kwetons beleef je nieuwe avonturen, pimp je jouw avatar, speel je leuke spellen, bouw je dialoogjes op met gamepersonages…

Elk leerjaar heeft zijn eigen wonderlijke wereld en verhaal.

Veilige omgeving

We vinden het als educatieve uitgeverij heel belangrijk dat kinderen online oefenen en spelen op Kweetet zonder dat ouders en leerkrachten zich zorgen maken over onveilige inhoud, reclame…

Door het gebruik van gekoppelde accounts tussen leerkracht en leerling creëren we een veilig afgesloten internetomgeving. Een leerling kan geen account aanmaken zonder de toestemming van een leerkracht.