Project omschrijving

Je leerlingen van thuis de les laten volgen? Het kan makkelijk!

Written by Davy De Rijbel on Mar 13, 2020 5:19:34 PM Theme CommunityEducationCollaborationVideo conferencingDigital transformationTechnologyCloud computingCollaborative learningICT

Maak afstandsonderwijs makkelijk! #pyjamadag #bednet #coronavirus

Sinds vandaag is het leren op afstand meer dan ooit actueel! De lessen worden vanaf maandag geschorst, dat is ondertussen oud nieuws. Maar vele scholen en leerkrachten zitten terecht met heel wat vragen over de praktische organisatie: Hoe vangen we de leerlingen best op die wel naar school komen?  Wat met de leerstof die in de komende weken niet wordt gegeven? Hoe kunnen we de leerlingen die thuis blijven toch toch een lesaanbod geven? Heel wat nuttige en praktische vragen waarop we in deze blogpost een eenduidig antwoord geven! 

1) Deel je lesmateriaal met je leerlingen en laat ze er zelfstandig mee aan de slag gaan.

Hoe doe je dat nu precies? Volg dit eenvoudig stappenplan:

STAP 1: Zet je les klaar in i3LEARNHUB en deel je les.

In i3LEARNHUB zet je de les klaar die je wil delen met de leerlingen.

STAP 2: Deel je les met de leerling via i3LEARNHUB.

Eens je les klaar staat, kan je je les in i3LEARNHUB makkelijk delen via een eenvoudige code die de leerling via een website kan gebruiken om de les te openen.

STAP 3: De leerling thuis gebruikt de lescode om de les in te laden.

Eens je lescode is aangemaakt, geef je die door aan de leerling via de videosoftware. De leerling hoeft verder niets te installeren en surft simpelweg naar een website om de les in te laden: http://connect.i3learnhub.com.

STAP 4: De leerling gaat aan de slag met je les en stuurt die terug als het werk klaar is.

De leerling kan makkelijk aan de slag met de opdrachten die je in je les hebt verwerkt. Wanneer deze klaar zijn, stuurt de leerling de afgewerkte les terug naar de leerkracht.

STAP 5: De leerkracht opent de ingeleverde opdrachten.

Als leerkracht kan je te allen tijde opvolgen welke opdrachten door de leerlingen werden ingestuurd en kan je deze ook meteen openen.

2) Laat je leerlingen vanop afstand live en actief deelnemen aan je les.

We leggen het principe hier in 3 eenvoudige stappen uit!

STAP 1: Zet je les klaar en start je videogesprek met de leerlingen.

In i3LEARNHUB zet je de les klaar die je wil delen met de leerlingen en dus ook met de leerlingen thuis. Dat kan een zelfgemaakte bordles zijn met afbeeldingen, video, een activiteit, een website, powerpoint, … kortom, dat kan al datgene zijn dat je nu al gebruikt in je klas op het bord.

Vervolgens start je je videosoftware (vb. Skype, Zoom, Google Hangout) op en maak je verbinding met de leerlingen. Eens verbonden, kan je je scherm delen met je leerlingen.

STAP 2: Deel je les met de leerling via i3LEARNHUB

Eens je les klaar staat, kan je je les in i3LEARNHUB makkelijk delen via een eenvoudige code die de leerling via een website kan gebruiken om de les te openen.

Eens je lescode is aangemaakt, geef je die door aan de leerling. De leerling hoeft verder niets te installeren en surft simpelweg naar een website om de les in te laden: http://connect.i3learnhub.com.

STAP 3: De leerling thuis gebruikt de lescode om de les in te laden.

Heb je nog geen account van i3LEARNHUB? Surf dan vlug naar www.i3learnhub.com en maak je (gratis) account nu aan!!

De Vlaamse overheid geeft nu al de mogelijkheid aan kinderen die wegens langdurige ziekte niet naar school kunnen om via Bednet de lessen toch vanop afstand te kunnen volgen. Nu de lessen in onze Vlaamse scholen worden geschorst, is het meer dan ooit belangrijk om een oplossing voor leren op afstand voor ALLE leerlingen te kunnen voorzien!

Dat kan makkelijk, snel én gratis met i3LEARNHUB en een eenvoudige videosoftware zoals bv. SkypeZoomGoogle Hangout,…