Nieuws

Home/Nieuws/

Boek binnenkort gratis je schoolmaker!

10 blogs rond digitaal leren, online lessen en afstandsleren

Beste onderwijsmensen,

En plots was het zover…
we gaan door een periode die niemand van ons ooit heeft meegemaakt. Schoolmakers stelt de komende weken al zijn expertise ter beschikking aan scholen. We staan steeds ter beschikking om individuele vragen of vragen van je team te beantwoorden. Houd onze Facebookpagina in de gaten: binnenkort kan je gratis een Schoolmaker boeken voor een adviesgesprek over didactiek of schoolbeleid van 20 minuten via Skype.

Op onze Facebookgroep organiseren we verschillende momenten per week een webinar.

Via deze link vind je alvast 10 blogs […]

2020-03-19T09:40:21+00:00maart 19th, 2020|Uncategorized|

E-learning voor leerkrachten

Klascement heeft een volledig gratis zelfstudiecursus e-learning voor leerkrachten gedeeld op haar website. Een gratis zelfstudiecursus om aan de slag te gaan met flipping the classroom én het maken van kennisclips (bordvideo’s, presentatievideo’s, interactieve video’s en screencasts).

Doe er je voordeel mee! 

Ontdek onze andere nieuwsberichten.

2020-03-18T14:09:39+00:00maart 16th, 2020|Uncategorized|

GO! lanceert website op leerkrachten te helpen

Door de huidige Corona crisis, besliste de pedagogische begeleidingsdienst van het GO! een website ‘Digitaliseer je les’ op te zetten. Het doel van de website is lessen digitaliseren. Leerkrachten vinden er ondersteunend lesmateriaal die helpen om de lessen via een digitale weg te laten doorgaan.​

Op de website vind je filmpjes hoe lessen digitaliseren: hoe maak je videomateriaal, je vindt er een volledige toolbox met handige websites, informatie over het gebruik van GO! IXZO en Smartschoollinks naar verschillende webinars en tools om dit ook zelf te doen. De website wordt regelmatig aangevuld […]

2020-03-18T14:08:41+00:00maart 16th, 2020|Uncategorized|

VRT brengt extra aanbod op tv voor onderwijs

VRT brengt extra aanbod

Via televisie- en radiokanalen, online en via het streamingplatform ‘VRT NU’ biedt de openbare omroep leerkrachten en leerlingen een aantrekkelijk, educatief alternatief aan. Voor ouderen komen er herhalingen van iconische televisiereeksen.

Door de coronacrisis zien de dagen van vele Vlaamse kinderen, jongeren en ouderen er de komende weken helemaal anders uit. Kinderen en jongeren blijven ofwel thuis, of ze worden opgevangen op school. Daarom brengt de openbare omroep een extra educatief programma-aanbod op Eén, Canvas, Ketnet en haar streamingplatform ‘VRT NU’. Ook voor de samenwerking met het Archief voor Onderwijs zal extra aanbod ontsloten worden.

Het volledig artikel kan […]

2020-03-18T14:05:38+00:00maart 14th, 2020|Uncategorized|

Telenet: samen door uitzonderlijke tijden

Vandaag kunnen we niet om het coronavirus heen. Scholen zijn gesloten, veel mensen doen aan telewerk en ook ontspanning moet vooral binnenshuis gebeuren. Telecomoperator Telenet wil het zijn gebruikers in deze moeilijke periode graag zo aangenaam mogelijk maken. Ze voorzien daarom extra volume voor alle klanten: meer internet, meer data en meer entertainment, zeker tot 3 april 2020.

Extra volume

De komende weken zullen we veel vaker van thuis werken, meer streamingplatformen gebruiken, vaker gamen en meer video-oproepen doen. We zitten meer binnen en gebruiken dus allicht ook meer internettoepassingen. Telenet […]

2020-03-18T14:06:19+00:00maart 14th, 2020|Partners|

Telecomsector doet extra inspanning

Telecomoperatoren Proximus, Telenet en Orange komen klanten tegemoet die thuiswerken, online lessen volgen of meer contacten houden op afstand door het coronavirus. Zo laten ze klanten gratis bellen naar vaste lijnen of bieden ze gratis extra mobiel datavolume aan.

Hieronder vind je de links naar de berichtgeving van elke telecomoperator:

Lees hier het volledige artikel.

Ontdek onze andere nieuwsberichten.

2020-03-18T14:02:01+00:00maart 14th, 2020|Partners|

Let’s Google Classroom!

‘Goeie vakantie, mevrouw!’ Met die vrolijke zin verlieten gisteren zowat al mijn leerlingen het lokaal. ‘Dat belooft‘, dacht ik bij mezelf, om die gemotiveerd te krijgen om toch de nodige opdrachten te maken de komende weken… Gelukkig werkt onze school volop aan innovatieve onderwijsmethoden als Google Classroom en kunnen zo goed als al onze leerlingen, over de verschillende niveaus heen, vlot werken met Google Drive. Iets wat ons toch een waaier aan mogelijkheden biedt om hen de komende week educatief bezig te houden en terwijl een excuus te geven om toch die pc op te starten of toch die YouTube […]

2020-03-18T14:47:29+00:00maart 14th, 2020|Partners|

Afstandsonderwijs: alternatieve vormen

Lees hier hoe de overheid, in samenwerking met partners zoals Smartschool, Microsoft, Google scholen ondersteunt in afstandsonderwijs. Deze vormen van afstandsonderwijs vervangen een schooldag niet door een hele dag onderwijs via digitale weg. De digitale platformen schakel je in om niet-nieuwe taken en leerstof uit te wisselen en dit eventueel aan te vullen met leeractiviteiten van op afstand. Hou rekening met je doelgroepen: Je bent als school het best geplaatst om in te schatten wat haalbare inspanningen zijn voor je leerlingen.

Communicatie met leerlingen en ouders

  • Hoe u afstandsleren wil inzetten om alternatieve […]
2020-03-18T15:15:45+00:00maart 14th, 2020|Uncategorized|

Gratis gebruik van Cisco Webex dankzij Proximus

Samen met Cisco kan Proximus onmiddellijk een gratis 90 dagen Cisco Webex testversie opzetten die telewerkers toelaat virtueel samen te werken. WebEx biedt ongelimiteerd gebruik van zijn software zonder tijdsrestricties, vergaderen via video tot 100 deelnemers en toll-call dial-in naast de bestaande VoIP mogelijkheden. Dit aanbod geldt enkel voor bedrijven die nog vandaag geen Cisco Webex klant zijn, zo staat te lezen in een Cisco persbericht.

Cisco Webex functies

  • HD video meetings, content delen en opnemen
  • Ongelimiteerd vergaderen tot 200 deelnemers
  • Deelnemen via je webbrowser, PC, Mac, Android, iPhone or elk ander videosysteem (SIP/H323)
  • Audio via VoIP of je regulaire […]
2020-03-18T23:01:52+00:00maart 13th, 2020|Uncategorized|

Microsoft ondersteunt scholen bij opzetten Teams

Het Microsoft onderwijs team ondersteund scholen, leerkrachten en ouders nu de scholen tijdelijk gesloten zijn via Microsoft Teams.  De algemene gezondheid is de grootste prioriteit en een gedeelde zorg van iedereen. Communicatie en toegang tot leerstof vanop afstand is meer dan ooit belangrijk. Om ervoor te zorgen dat er een minimale impact is op dagdagelijkse activiteiten, helpt Microsoft graag via zijn technologie Microsoft Teams.

Microsoft helpt bij opzetten Office 365 omgeving voor scholen

Microsoft helpt bij het (gratis) opzetten van een Microsoft Office 365 omgeving voor de school, als deze nog niet […]

2020-03-18T23:01:03+00:00maart 13th, 2020|Partners|