Het Microsoft onderwijs team ondersteund scholen, leerkrachten en ouders nu de scholen tijdelijk gesloten zijn via Microsoft Teams.  De algemene gezondheid is de grootste prioriteit en een gedeelde zorg van iedereen. Communicatie en toegang tot leerstof vanop afstand is meer dan ooit belangrijk. Om ervoor te zorgen dat er een minimale impact is op dagdagelijkse activiteiten, helpt Microsoft graag via zijn technologie Microsoft Teams.

Microsoft helpt bij opzetten Office 365 omgeving voor scholen

Microsoft helpt bij het (gratis) opzetten van een Microsoft Office 365 omgeving voor de school, als deze nog niet aanwezig is. Via Office 365 heb je gratis alle ingebouwde mogelijkheden voor alle niveaus van onderwijs om digitaal productief te zijn, samen te werken en te communiceren. Voor het opzetten van virtuele werkgroepen en klassen is de Microsoft Teams applicatie binnen Office 365 een handig hulpmiddel.

Voordelen Microsoft Teams

  • videomeetings organiseren;
  • studenten betrekken in online/ afstandsleren en het uitvoeren van dagelijkse leeractiviteiten, maar dan vanop afstand;
  • stress-vrij oudercontacten opzetten;
  • gemakkelijk communiceren met alle schoolpersoneel.

Gratis academische Office 365 activeren

Scholen kunnen volledig gratis de academische versie Office 365 activeren en kunnen voor vragen en ondersteuning terecht bij het Microsoft Education Team via dit e-mailadres. Vanaf vandaag (en in de komende dagen) organiseert Microsoft ‘open-office hours’. Als leraar of ICT’er kan je aansluiten en al je vragen stellen via de links in dit overzicht (we updaten dit regelmatig). Klik hier voor het volledige overzicht en programmatie.

Een aantal nuttige links:

Neem vandaag nog contact op met het Microsoft onderwijs team en laat hen weten hoe ze jullie kunnen ondersteunen.

Ontdek onze andere nieuwsberichten.